Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 eetlepels kokosolie
- 4 eieren
- 2 grote, zoete aardappels, geschild en in stukjes
- 1 courgette, in plakjes gesneden (haal de zaadlijsten eruit)
- Enkele groene olijven, zonder pit
- Enkele groene asperges
- Een handje amandelen
- 2 eetlepels verse peterselie
- 2 eetlepels tamari (gefermenteerde sojasaus)
- Evtentueel geraspte oude kaas of parmezaan
Benodigdheden:
- 1 lage pan geschikt voor op het vuur en in de oven
- Garde
- 1 kom
- Gebruik een lage pan die zowel op het vuur als in de oven kan.
- Smelt hierin de kokosolie op middelhoog vuur.
- Voeg de zoete aardappel toe en bak zachtjes tot ze zacht worden, ongeveer 8 minuten.
- Voeg nu de amandelen en courgette toe en bak deze ongeveer 4 miuten.
- Terwijl het bakt, kluts de eieren met peper en zout.
- Zorg dat er veel luchtbelletjes ontstaan.
- Schenk het ei-mengsel in de pan en draai het vuur laag.
- Bak het in ongeveer 10 minuten gaar, tot de bovenkant droog is.
- Bak hem af onder de grill van je oven als je pan hiervoor geschikt is.
- Leg anders een deksel op de pan en laat hem langzaam gaar worden.