Ingrediënten:
- 300 gram fijn gemalen notenmix (kant- en klaar amandelmeel kan ook) Wanneer je notenmix wilt, stop je verschillende noten in de blender en mix tot meel.
- 2 eetlepels kokosmeel
- 2 eetlepels vers gemalen lijnzaad (lijnzaad in de blender)
- 2 eetlepels chiazaad
- 1/4 theelepel Keltisch
zout
- 1,5 theelepel bicarbonaat (ofwel zuiveringszout, ofwel baksoda)
- 1 eetlepel citroensap of appelciderazijn
- 5 eieren
- 50 milliliter gesmolten kokosolie
Benodigdheden:
- cakeblik van 10 bij 18cm
- 2 kommen (waarvan 1 grote)
- Mixer
- Bakpapier
- Lepel
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Neem een grote kom en doe hier de droge ingrediënten in.
- Roer goed door en zorg dat er geen klontjes in zitten.
- Kluts met een mixer in een aparte kom de eieren met de kokosolie en citroensap (of appelciderazijn) tot de eieren luchtig zijn.
- Voeg dit toe aan het notenmeel en mix alles goed door elkaar.
- Vet het cakeblik in en plaats een strook bakpapier die over de rand valt. Dit om het brood er na het bakken makkelijk uit te krijgen.
- Doe het beslag in de vorm en druk met een lepel stevig aan.
- Bak in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin.
- Haal het uit de oven en laat afkoelen.
- Haal het brood uit het bakblik door middel van het bakpapier.
Het brood kan nu gesneden worden. De plakjes zijn goed in te vriezen zodat je een voorraadje op kunt bouwen.
Dit brood is lekker bij een grote kom maaltijd soep maar ook als ontbijt besmeerd met tomatentapenade, hummus, kikkererwtenpasta, of kaas met pesto.