Pompoencakejes

 

Voor 24 cakejes

 

Ingrediënten:

  • 200 gram havermoutvlokken of boekweitvlokken
  • 400 gram pompoen, in kleine blokjes
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 6 eieren
  • 3 theelepels kaneel (optioneel)
  • 3 theelepels vanille essence (optioneel)
  • snufje zout

Benodigdheden:

  • Blender
  • Oven
  • 2 cupcake bakvormen
  • Pannetje 
  • Vergiet

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Doe de pompoenblokjes in een pan met een laagje water en stoom ze gaar. 
  3. Laat ze uitlekken in het vergiet en afkoelen.
  4. Doe in de blender de 6 eieren, 3 theelepels kaneel, 3 theelepels vanille essence, snufje zout, 2 theelepels bakpoeder en de 400 gram afgekoelde pompoenblokjes.
  5. Zet de blender aan en laat deze draaien tot een beslag.
  6. Voeg dan de vlokken toe.
  7. Bekleed de cupcake bakvormen met papieren vormpjes en giet vervolgens het beslag in de vormpjes (niet helemaal vol, driekwart).
  8. Zet de eerst bakvorm in de oven en bak ze in 30 minuten gaar. Zodra de 30 minuten voorbij zijn, check of ze gaar zijn door er een vork in te prikken. Wanneer deze er droog uitkomt, zijn ze gaar. Zo niet, mogen ze nog terug in de oven
  9. De tweede bakvorm mag nu in de oven. Net zolang als de eerste.