Pasta met verse tomaatjes

 

Voor 2 personen

 

  • 2 kopjes glutenvrije pasta
  • 2 kopjes gehalveerde tomaatjes
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 1 eetlepel tijmblaadjes (vers)
  • 1 hand rucola sla, een beetje fijn gesneden
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten (goede kwaliteit uit pot of zelfgemaakt)
  • Een handje geroosterde pijnboompitjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • Keltisch zeezout

 Benodigdheden:

  • 1 kom
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan
  • 1 kookpan
  1. Verwarm de oven voor op 175˚C
  2. Voeg de fijngesneden knoflook, zeezout en tijmblaadjes toe aan een scheut olijfolie
  3. Voeg hier de halve tomaatjes aan toe en hussel met je handen alles door elkaar
  4. Leg de tomaatjes met de ronde kant naar beneden in een grote ovenschaal en schuif dit circa 20 minuten de oven in. De tomaatjes moeten zacht zijn.
  5. Rooster de pijnboompitten in een bakpan
  6. Kook de pasta in ruim water beetgaar. Giet af en voeg de olijfolie toe
  7. Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar

Bestrooi eventueel met oude kaas of parmezaanse kaas.