Muffins

 

Voor 12 muffins; ontbijt, lunch, snack

 

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout of -vlokken, of boekweitvlokken
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels vanillepoeder of vanille-essence
  • snufje zout
  • optioneel; 100 gram zwarte gedroogde moerbeien

Benodigdheden:

  • Oven
  • Muffinbakvorm
  • Muffinvormpjes
  • Blender

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Doe de 3 eieren en de twee bananen in de blender en zet deze aan. Laat hem draaien terwijl je toevoegd: 100 gram haver of boekweit, 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels vanillepoeder of essence, snufje zout.
  3. Zodra alles goed door elkaar is gemixed en je een goed beslag hebt, mag de blender uit.
  4. Bekleed de muffinbakvorm met de muffinvormpjes
  5. Giet het beslag in de vormpjes (driekwart vol).
  6. Zet de bakvorm voor een half uur in de oven
  7. Controleer met een vork of ze gaar zijn.

Voor een extra twist duw je voor het bakken een stukje appel in het beslag. Zo krijg je een lekkere bite van binnen.

 

Lekker met een scheut ahornsiroop en verse frambozen, bosbessen of aardbeien.

Maar ook lekker met een frisse lepel plantaardige yoghurt.