Muesli

Deze heerlijk zelfgemaakte muesli is zo lekker. Mijn kids zeggen dat het net lijkt of ze appeltaart aan het eten zijn!

 

Ingrediënten:

  • 500 gram havermout (voor een grote pot) of boekweitvlokken
  • 2 flinke eetlepels honing, ahornsiroop of agavesiroop
  • 200 gram kokosolie of boter
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 3 eetlepels hennepzaad
  • 4 eetlepels gehakte walnoten
  • 4 eetlepels gehakte pecannoten
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 theelepels vanille essence
  • zout
  • optioneel: rozemarijn

Benodigheden:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Grote mengkom
  • twee lepels om te mengen
  • pannetje

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de kokosolie in een pannetje.

Voeg de honing (of ander zoetstof) toe.

Doe alle droge bestanddelen in een bak. Giet de gesmolten kokosolie en zoetstof erover heen en meng dit alles heel goed door elkaar.

Verspreid dit over een met bakpapier beklede bakplaat en druk het goed aan. 

Na tien minuten roer je alles een keer goed om en druk je het weer goed aan.  Opnieuw tien minuten bakken.

Haal de bakplaat uit de oven en laat het afkoelen.

Schep het nu in een luchtdichte pot. En klaar is je muesli.

 

Overgiet het s' ochtends met:

Voor nog luxere muesli kun je appelstukjes bakken en deze er doorheen doen. Kijk bij muesli combi's voor nog meer ideëen.