Havermout cupcakes

 

Hoe lekker is dat? Cupcakes als ontbijt!

 

Maar het zijn toch echt de ingrediënten voor een stevig verantwoord ontbijt.

 

Ingrediënten:

  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 1 ei en nog 1 eigeel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 40 gram havermout
  • een beetje honing, agavasiroop, of ahornsiroop 
  • 1 eetlepel krentjes
  • Olie of boter om de bakvorm in te vetten

Benodigdheden:

  • Bakpan
  • Cupcake bakvorm
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Schil de appel, maak kleine stukjes en bak deze licht aan (zodat ze net warm zijn).
  3. Vet de cupcake bakvorm in.
  4. Doe de appelstukjes onderin de cupcakevormpjes. Houd wat van de appelstukjes apart.
  5. Prak de banaan in een kom, voeg de havermout, de kaneel, het hele ei en het eigeel toe en als laatste de krenten. 
  6. Giet dit mengsel in de cupcake vormpjes.
  7. Doe de apart gehouden stukjes appel bovenop de cupcakejes.
  8. Zet dit in de oven op 180˚C voor 15 minuten.
  9. Controleer of de cupcakjes droog zijn door en met een prikker in te prikken. Wanneer deze er droog uitkomt, zijn de cupcakjes goed.