Hoe lekker is dat? Cupcakes als ontbijt!
Maar het zijn toch echt de ingrediënten voor een stevig verantwoord ontbijt.
Ingrediënten:
- 1 appel
- 1 banaan
- 1 ei en nog 1 eigeel
- 1/2 theelepel kaneel
- 40 gram havermout
- een beetje honing, agavasiroop, of
ahornsiroop
- 1 eetlepel krentjes
- Olie of boter om de bakvorm in te vetten
Benodigdheden:
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Schil de appel, maak kleine stukjes en bak deze licht aan (zodat ze net warm zijn).
- Vet de cupcake bakvorm in.
- Doe de appelstukjes onderin de cupcakevormpjes. Houd wat van de appelstukjes apart.
- Prak de banaan in een kom, voeg de havermout, de kaneel, het hele ei en het eigeel toe en als laatste de krenten.
- Giet dit mengsel in de cupcake vormpjes.
- Doe de apart gehouden stukjes appel bovenop de cupcakejes.
- Zet dit in de oven op 180˚C voor 15 minuten.
- Controleer of de cupcakjes droog zijn door en met een prikker in te prikken. Wanneer deze er droog uitkomt, zijn de cupcakjes goed.