Choco-boekweitpap

Alle eer voor de bedenker van dit ontbijt; Rens Kroes ("On-the-go")!

 

Dit is een van de drie ontbijtjes waar ik momenteel mee varieer.

 

Ingrediënten voor 2 porties (dus voor 2 dagen of 2 personen):

  • 140 gram boekweitkorrels
  • 100 ml plantaardige melk
  • 6 dadels zonder pit
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • snufje zout
  • 1 el cacaopoeder
  • 1/2 theelepel vanillepoeder of essence
  • optioneel; tahini voor erdoor en banaan voor erbovenop

benodigdheden:

  • Blender

Laat de boekweitkorrels een nacht weken in een bak met water (zodat ze helemaal onderstaan).

Doe de plantaardige melk in de blender. Voeg de uitgelekte en afgespoelde boekweitkorrels toe. Zet de blender aan.

En voeg nu al blenderend toe: dadels, kaneelpoeder, zout, kardemompoeder, cacaopoeder en vanille.

Blender dit goed door zodat er een gladde massa ontstaat.

Zet de blender uit en giet de pap in twee bakjes.

Mocht je voor 2 dagen maken, zet dan 1 bakje in de koelkast.

Voeg een lepel (of 2) tahini toe aan de pap. Leg er een paar plakjes banaan bovenop.

 

Zie ook mijn recept voor een basis cashew-boekweit pap.

 

Heerlijk!