Als je broodloos wilt eten, maar niet iedere dag yoghurt of sla als lunch wilt eten, zul je creatief moeten zijn.
Ik kwam dit recept tegen voor broccolibrood. Maar je kunt het uiteraard ook gebruiken als pizzabodem.
Ingrediënten voor 6 personen:
- 1 broccoli
- 4 eieren
- 100 gram havermoutvlokken of meel
- peper en zout
Dit is de basis van het brood. Om het meer smaak te geven kun je allerlei kruiden of specerijen toevoegen. Denk aan peterselie, koriander of bieslook maar ook zonnebloempitten of pompoenpitten.
Benodigdheden:
- Blender
- Bakplaat
- Bakpapier
-
Verwarm de oven voor op 180˚C.
-
Snijd de broccoli klein en doe deze in de blender.
- Blend totdat je "broccolirijst" hebt
- Mocht je havermoutvlokken hebben, doe deze in de blender en blend tot meel.
- Doe de "broccoli-rijst", het meel, de eieren en eventueel andere kruiden/smaakmakers in de blender en blend tot beslag.
- Roer door het beslag eventueel wat pompoen- en/of zonnebloempitten.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Spreid het beslag uit over de bakplaat.
- Bak het brood in zo'n 30 a 40 minuten gaar.
- Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
Je kunt het broccoli brood met van alles beleggen.
Bijvoorbeeld: