Voor een schaal van 15 bij 25cm
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 4 eetlepels rijstroom (of kokosroom of sojaroom)
- 1 kop shiitakes, in stukjes
- 2 tomaten in fijne plakjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- een variatie aan verse groene kruiden zoals basilicum, tijm, oregano
- Keltisch zeezout
- 1 eetlepel kerriepoeder
- Evt. geraspte oude kaas of parmezaan
- Kokosolie
Benodigdheden:
- 1 ruime kom
- rechthoekige ovenschaal
- Garde
- Neem een ruime kom en klop hierin de eieren met de room goed los. bij voorkeur met een mixer zodat er veel volume ontstaat.
- Breng op smaak met zout, peper , kerrie en de overige kruiden.
- Leg de klein gesneden shiitakes in een rechthoekige ovenschaal die je eerst even insmeert met kokosolie.
- Giet hierover het ei-room mengsel. Zorg dat alles onder staat.
- Dek af met een laagje dun gesneden tomaat.
- Bak de quiche 30 minuten op 175˚C tot de bovenkant licht goudbruin is.
- Laat het afkoelen in de vorm.
- Snij er daarna rechthoeken van.
Lekker met een frisse gemengde salade.