Zalmfilet in Bladerdeeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

voor 4 volwassenen

 

Ingrediënten:

  • 800 gram Zalmfilet (aan 1 stuk)
  • 2 rollen glutenvrijbladerdeeg uit 1 stuk van Schär
  • 100 gram bladspinazie
  • Zout
  • 1 vers eiwit, goed gekoeld
  • 150 gram slagroom (minusL is lactosevrij), goed gekoeld
  • 2 theelepels zeezout
  • Peper
  • 1 verse eidooier

Benodigdheden:

  • 1 kookpan met deksel
  • 1 zeef
  • Hakmachine
  • 2 kopjes
  • Bakje
  • Kwast
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Vork
  1. Ontdooi het bladerdeeg
  2. Verwarm de oven voor op 220˚C
  3. Spoel de filet af en dep deze droog
  4. Snijd 175 gram zalm af en hak deze fijn in de hakmachine
  5. Leg de rest van de zalm terug in de koelkast
  6. Zet de fijngehakte zalm ook weg in de koelkast
  7. Was de spinazie
  8. Hang de zeef boven een pan met een laagje kokend water
  9. Doe de spinazie in de zeef en dek af met het deksel
  10. De spinazie slinkt nu tot een klein hoopje.
  11. Giet het water af en laat de spinazie uitlekken boven de lege pan 
  12. Laat de spinazie afkoelen
  13. Knijp de spinazie uit
  14. Doe de spinazie bij de fijngehakte zalm en hak dit samen door
  15. Het wordt groen
  16. Voeg beetje bij beetje het eiwit en de slagroom toe 
  17. Meng dit tot een romig mengsel
  18. Haal het mengsel uit de hakbak en breng over in een bakje
  19. Voeg peper en zeezout toe en meng dit goed door
  20. Proef het mengsel of het op smaak is
  21. Rol het bladerdeeg uit
  22. Bestrijk 1 kant met het spinaziemengsel en leg deze kant op het bladerdeeg in het midden
  23. Bestrijk de rest van de zalm met het spinaziemengsel zodat de zalm helemaal is ingepakt
  24. Leg de tweede rol bladerdeeg over de zalm heen en druk de bladerdeeg dicht met een vork
  25. Bestrijk het pakket met eigeel
  26. Zet dit 30 minuten in de oven 

Serveer bijvoorbeeld met pasta met pestozongedroogde tomaatjesgeroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas.