voor 4 volwassenen
Ingrediënten:
- 800 gram Zalmfilet (aan 1 stuk)
- 2 rollen glutenvrijbladerdeeg uit 1 stuk van Schär
- 100 gram bladspinazie
- Zout
- 1 vers eiwit, goed gekoeld
- 150 gram slagroom (minusL is lactosevrij), goed gekoeld
- 2 theelepels zeezout
- Peper
- 1 verse eidooier
Benodigdheden:
- 1 kookpan met deksel
- 1 zeef
- Hakmachine
- 2 kopjes
- Bakje
- Kwast
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Vork
- Ontdooi het bladerdeeg
- Verwarm de oven voor op 220˚C
- Spoel de filet af en dep deze droog
- Snijd 175 gram zalm af en hak deze fijn in de hakmachine
- Leg de rest van de zalm terug in de koelkast
- Zet de fijngehakte zalm ook weg in de koelkast
- Was de spinazie
- Hang de zeef boven een pan met een laagje kokend water
- Doe de spinazie in de zeef en dek af met het deksel
- De spinazie slinkt nu tot een klein hoopje.
- Giet het water af en laat de spinazie uitlekken boven de lege pan
- Laat de spinazie afkoelen
- Knijp de spinazie uit
- Doe de spinazie bij de fijngehakte zalm en hak dit samen door
- Het wordt groen
- Voeg beetje bij beetje het eiwit en de slagroom toe
- Meng dit tot een romig mengsel
- Haal het mengsel uit de hakbak en breng over in een bakje
- Voeg peper en zeezout toe en meng dit goed door
- Proef het mengsel of het op smaak is
- Rol het bladerdeeg uit
- Bestrijk 1 kant met het spinaziemengsel en leg deze kant op het bladerdeeg in het midden
- Bestrijk de rest van de zalm met het spinaziemengsel zodat de zalm helemaal is ingepakt
- Leg de tweede rol bladerdeeg over de zalm heen en druk de bladerdeeg dicht met een vork
- Bestrijk het pakket met eigeel
- Zet dit 30 minuten in de oven
Serveer bijvoorbeeld met pasta met pesto, zongedroogde tomaatjes, geroosterde pijnboompitten en
Parmezaanse kaas.