Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram gekruid vlees (denk aan shoarma, kebab, gekruid gehakt)
- 800 gram zwarte bonen uit blik
- 600 gram maïskorrels uit blik
- 3 tomaten
- 2 zakken tortilla chips naturel
- 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 kuipje roomkaas naturel ( lactose vrij)
- 3 avocado's
- 2 theelepels knoflookpuree (of naar smaak meer of minder)
- 1 eetlepel citroensap
- peper
- zout
- olijfolie
- optioneel: kruiden zoals koriander, platte peterselie, basilicum
Benodigdheden:
- Grote pan met dikke bodem
- 4 ovenschalen (1 per persoon) of 1 grote voor sharing
- staafmixer
-
Bak het vlees aan
-
Verwarm de oven voor op 180 graden (gratineer stand)
- Spoel de zwarte bonen en mais af onder de kraan
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder het binnenste
- Snijd vervolgens de tomaten in blokjes (brunoise)
- Voeg de groenten toe aan het vlees
- Mocht je kruiden toe willen voegen dan kunnen nu de hardere kruiden erbij (kruiden met een harde steel zoals tijm)
- Schep goed door en plaats de deksel op de pan
- Zet het vuur laag en laat die 20 - 30 minuten sudderen (de bonen moeten zacht zijn
- Mocht je zachtere kruiden toe willen voegen mag dit 5 minuten voordat de 20 minuten voorbij zijn (zachtere kruiden zijn bijvoorbeeld basilicum, platte peterselie en koriander)
- Onderwijl het sudderen kun je de guacamole maken:
- Doe het vruchtvlees van de avocado in een kom
- voeg de knoflook, citroensap, peper en zout naar smaak toe
- pureer dit met de staafmixer
- Schaaf zonodig de Parmezaanse kaas
- Zet de schalen of schaal klaar
- Schep eerst een lepel van het bonen mengsel in de schaal zodat de bodem bedekt is
- Daarboven op komt een handje tortillachips
- Vervolgens weer een schep bonen mengels
- Dan weer tortillachips
- Strooi over de laatste laag tortillachips de Parmezaanse kaas
- Doe dit bij alle schalen en let op dat het bonen mengsel goed verdeelt wordt over alle schalen
- Zet nu alle 4 de schalen in de oven zodat de kaas smelt
- Wanneer de kaas gesmolten is haal je de schalen uit de oven en voeg je aan iedere schaal desgewenst de roomkaas en guacamole toe als dipsaus
Tip: je kunt bovenstaande ook gebruiken als vulling voor in taco's. Lekker smeuïg met als topping de guacamole en roomkaas.