Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 kilogram pompoen, oranje
- 2 liter water
- 1 prei
- 1 grote ui
- 1 winterwortel
- 1/2 knolselderij
- 1 grote bloemige aardappel
- 4 bouillonblokjes (groenten of rund)
- Olijfolie
Benodigdheden:
- 1 grote kookpan
- Staafmixer
- Schil en was alle groenten en aardappel zodat ze snij klaar zijn.
- Snijd nu alle groenten in even grote stukken.
- Snijd de ui in ringen.
- Zet de pan op het vuur met een beetje olijfolie.
- Fruit de ui aan.
- Doe alle groenten en aardappel erbij.
- Voeg 2 liter water toe en de 4 bouillonblokjes.
- Breng dit aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de soep op een laag vuur pruttelen totdat de pompoen gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer.
Heerlijk met volkoren notenbrood of notenbrood.