Dit is een heerlijk, gezonde lunch en een geweldige manier om overgebleven groenten en rijst te gebruiken.
Gebruik wat je hebt en je hoeft niet alles af te meten:
Ingrediënten:
bijvoorbeeld:
- Shiitake paddestoelen (of andere paddestoelen)
- Wortels
- Lente ui
- Knoflook
- Restjes gekookte rijst
- Sojasaus
- Rijstazijn
- Chinese kool
- 1 tl chili-vlokken
- 1 tl sesamzaadjes
Benodigdheden:
Werkwijze:
- Kook de koolblaadjes tot ze zacht zijn
- Haal ze uit het kookvocht en dep ze droog, leg ze op een snijplank
- Snijd de paddestoelen, wortels, lente ui en knoflook in kleine stukjes
- Bak dit aan in een bakpan (zonder olie)
- Doe wanneer aangebakken, de rijst erbij en roer tot alles aangebakken is
- Giet dan een beetje sojasaus en een beetje rijstazijn erbij en roer goed door
- leg een beetje groente/rijst mengsel op het uiteinde van een koolblaadje en rol dit op
- Vul alle blaadjes
- Doe een beetje olie in de bakpan en bak de koolrolletjes bruin
- Maak een dipsausje van sojasaus, rijstazijn, chili-vlokken en de sesamzaadjes
- Dip de rolletjes in het dipsausje en smullen maar