Ingrediënten:
- 500 gram groene asperges
- Olijfolie
- Peper
- Zeezout
Eigenlijk kan er een hele hoop bij gegrilde groene asperges. Hieronder een paar inspirerende ingrediënten voor erbij.
Benodigdheden:
- 1 grillpan, grill-ijzer
- 2 schalen waar de asperges plat in kunnen liggen
- Leg de asperges plat in een schaal
- Overgiet met olijfolie
- Strooi zout en peper over de asperges heen
- Hussel alles goed door elkaar, zorg dat iedere asperge rondom met olijfolie is bedekt
- Leg de asperges in de grill pan of tussen het grill-ijzer
- Bij de pan: draai ze een keertje om zodat ze aan beide kanten een mooi grillstreepje krijgen.
- Bij het grill-ijzer: doe de klep dicht
- Groene asperges hebben niet lang nodig om gaar te worden
- Prik met een vork in de asperges, wanneer ze mooi zacht zijn, mogen ze eruit. Mocht je de asperges niet in 1 keer kunnen grillen, leg je de asperges die al klaar zijn plat in een ovenschaal.
Dek deze af met aluminiumfolie
- Grill nu de rest van de asperges
- Maak ondertussen de rest van je maaltijd klaar
- Ik vind het heerlijk om in ieder geval een zacht gekookt ei bij mijn asperges te eten.