Gluten- en lactose vrije Big Mac? I think so!
Wie had gedacht dat, wanneer je gluten- en lactosevrij eet, je ooit nog de smaak van een Big Mac zou proeven.
Persoonlijk ben ik geen Maccie fan, maar herinner me nog wel de smaak van de combi vlees, saus en broodje.
Ik kwam dit recept tegen op Instagram en vond het er lekker uitzien. En omdat ik een echte beeld- en smaakdenker ben, denk ik dat dit recept de smaak van een Big Mac benadert.
Ingrediënten:
- Glutenvrije wrap (Schär)
- Rundergehakt
- Lactosevrije kaasplakken
- Sla
- rode ui
- augurk
- Mayonaise
- Mosterd
- Ketchup
- Azijn
- Honing
Benodigdheden:
- bakpan
- snijplank
- mengbakje
Werkwijze:
- Snijd de sla in repen en de ui en augurk in kleine stukjes
- Maak de saus:
- Doe de stukjes augurk en ui en een bakje
- doe daarbij de mayonaise, mosterd, ketchup, azijn en een klein beetje honing. (verhoudingen naar smaak)
- Meng dit goed door elkaar
- Neem een wrap
- Verdeel over de hele wrap een laagje gehakt
- Leg deze belegde wrap met de gehakt kant naar beneden in de bakpan
- Wanneer het gehakt gaar is, haal je de wrap uit de pan
- Beleg de wrap met een paar plakjes kaas
- doe daar bovenop sla
- Giet daaroverheen de saus
- Rol de wrap op
- Eet smakelijk!