Ingrediënten:
- Verse basilicumblaadejs (van 1 plantje, niet de steeltjes!)
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
- 1 knoflookteen of 1 theelepel knoflookpasta
- Goede olijfolie
- Zonodig zout (ik gebruik geen zout, omdat de parmezaanse kaas al voor een zoutje zorgt)
*De hoeveelheden zijn ongeveer. Ik raad aan een paar keer te proberen wat jij lekker vindt.
Benodigdheden:
- Hakmachine (je kunt ook een vijzel gebruiken)
- Pot met deksel
- Zet een koekenpan op een middelhoog vuur.
- Doe de pijnboompitten in de pan en rooster ze lichtbruin. Tip: blijf erbij, want aangebrande pijnboompitten geven een vieze smaak af aan je pesto.
- Vervolgens pluk je zonodig de basilicum.
- Pel de knoflook.
- Doe in de hakmachine; de basilicumblaadjes, de knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 eetlepel parmezaanse kaas.
- Zet de machine aan en zorg dat alles goed gehakt is.
- Haal het basilicumgoedje uit de machine en doe in een pot.
- Overgiet dit met goede olijfolie en roer tot de gewenste dikte.
Bewaar in de koelkast.
Informatie: wanneer je de afgesloten pot in de koelkast zet, zal de pesto naar beneden zakken waardoor er bovenop een olielaagje komt. Het olielaagje zorgt ervoor dat er geen lucht bij de
pesto kan en er dus geen bederf optreed.