Ingrediënten:
- 1 avocado
- 1 theelepel citroensap
- Zout
- Peper
- 1/2 tomaat
- optioneel: 1 scheutje kokosmelk
Benodigdheden:
- Snijplank
- 1 groot mes
- 1 lepel
- 1 vork
- 1 kom
- Halveer de avocado. Sla met je mes in de pit en trek hem eruit.
- Snijd met je mes van boven naar beneden en van links naar rechts een raster in het vruchtvlees van de avocado.
- Schep met een lepel de avocadoblokjes eruit.
- Doe deze in een kom en prak het met een vork fijn.
- Snijd de halve tomaat nogmaals doormidden. Haal het vocht met pitjes eruit.
- Snijd nu repen van de tomaat en vervolgens kleine blokjes.
- Doe alle ingrediënten bij de avocado en meng met de lepel alles goed door elkaar.
Lekker op tortilla chips maar ook bij quinoaburgers.
Of besmeer je notenbrood met guacamole.