Kruidenthee

 

Bij een kruidenthee worden de tere delen van een plant gebruikt. Denk aan de bladeren, bloemen en zaden. De medicinale werking van de plant komt vrij wanneer je de delen in water laat trekken.

 

Voor het maken van kruidenthee is het verstandig een aparte theepot aan te schaffen. 

 

Je kunt de thee heet drinken (afdekken!) of af laten koelen en bewaren (niet langer dan 24 uur) in de koelkast.  

 

Wat heb je nodig?

  • Een aparte theepot
  • 6 deciliter kokend water
  • Leeg kruidenbuiltje
  • 25 gram gedroogde kruiden of 35 gram verse kruiden

Mocht je 1 kop thee willen zetten:

  • 2 theelepels gedroogde of 3 theelepels verse kruiden
  • Leeg kruidenbuiltje
  • heet water om de kop te vullen

Zorg dat de theepot (na het vullen) is afgedekt. Dit voorkomt het vervliegen van de vrijgekomen oliën. 

Laat tenminste 10 minuten trekken alvorens te drinken. 

Drink niet de hele dag door dezelfde kruidenthee.