Appelmoes

 

Ingrediënten:

  • 5 Goudreinetten, geschild, ontkroost en in stukjes gesneden
  • 1 theelepel kaneel
  • Mocht je een andere appel gebruiken, proef dan eens hoe zoet hij van zichzelf is. Ik vind dat de Royal Gala geen extra zoetmiddel nodig heeft. Maar bijvoorbeeld de Goudreinet kan wel wat gebruiken. Mocht je extra bij willen zoeten, kun je gebruik maken van ahornsiroop of (wat een minder heftige smaak heeft) honing. Ook palmsuiker, ruwe rietsuiker of kokosbloesemsuiker kan hier gebruikt worden.

Benodigdheden:

  • 1 kookpan
  • bodempje water
  1. Doe een bodempje water in de kookpan
  2. Doe de appels erbij.
  3. Zet dit op een middelhoog vuur met de deksel op de pan.
  4. Zodra dit kookt, roer je een keer door de pan en zet je het vuur een klein beetje lager.
  5. Blijf om de paar minuten roeren totdat de appels helemaal moes zijn.
  6. De Royal Gala behoudt zijn vorm en zal dus niet tot moes koken. Wanneer deze appels goed warm en zacht zijn, kun je ze van het vuur halen en de staafmixer erop zetten.
  7. Voeg de kaneel (en eventueel het zoetmiddel) toe.
  8. Laat nog even doorwarmen.

Je kunt dit koud en warm eten. Ook kun je dit in veel grotere hoeveelheden maken en geproportioneerd invriezen.

 

Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.